0

Isra Mohannad

Threadist by Isra Mohannad skaber unikke kunstværker med søm og tråd på træplade eller i ramme. Hendes kunst er svær at kategorisere, men den ligger et sted mellem maleri og kunsthåndværk. Den engelske betegnelse for kunsten er string art, mens der på dansk ikke findes nogen specifik betegnelse. Den kaldes nogle gange for tråderier eller trådkunst.

Når Isra ikke producerer unikke kunstværker, fordyber hun sig i landskabsarkitektur og byplanlægning. Hun er nemlig uddannet urban og landskabsingeniør og er bosiddende i København.

Isra Mohannads kunst brandes under navnet Threadist, hvilket er en sammentrækning af thread (tråd) og artist (kunstner). Hos Nordisk Kunst synes vi, at navnet passer helt perfekt til Isras kunstværker - hun er rettelig en helt unik trådkunstner. 

String art er en 3 dimensionel kunstform, fordi den er løftet fra træpladen og trådene, i flere forskellige teksturer, placeres i forskellige lag. Det giver det færdige kunstværk en dybde og mange forskellige udtryk, alt efter beskuerens placering.


Som trådkunstner skaber Threadist både flotte og vellignede portætter, landskaber og andre motiver. De fleste af hendes kunstværker udføres på træplade, men hun laver også helt unik og abstrakt string art i ramme uden baggrund. Hendes kunst kan hænge på væggen eller placeres på et bord, i en reol, i vindueskarmen eller der, hvor den vil passe perfekt hjemme hos dig. 

 

Nedenfor kan du læse Threadist by Isra Mohannads egne ord om sit kunstneriske virke.

Mit navn er Isra Mohannad og jeg er kunstneren bag Threadist. Jeg udtrykker mig kunstnerisk gennem en utraditionel teknik med tråde og søm på træplader. Jeg har skabt mit eget kreative univers, hvor jeg udfolder min kreativitet på en unik og anderledes måde. Min baggrund har ubevidst inspireret mig til at kombinere forskellige materialer og skabe smukke og æstetiske udtryk Jeg er en nysgerrig person og elsker at udforske nye måder at gøre ting på.


Mange mennesker bruger søm og tråde i andre sammenhænge - jeg ser og bruger dem til at fortolke min kreativitet og materialets uendelige potentiale. Ofte handler det ikke om materialerne i sig selv, men hvordan vi bruger og fortolker deres funktion. Jeg vil gerne vise, hvad en kombination af træ, søm og tråde kan skabe - eksponering af følelser og visuelle udtryk.


Min kunstform har vakt interesse i både min danske og arabiske verden. Det er jeg både glad for og stolt af, for det er jo netop de to verdener, der har præget mig. Jeg er blandt andet blevet inviteret til flere store messer i Danmark og min kunst og jeg er blevet omtalt på arabisk TV.

 Min kunst skal opleves. 90 % af dem der ser min kunst,kan slet ikke forstå, hvordan jeg har gjort og må helt tæt på for at se og forstå. Mine kunstværker bevæger sig helt udenfor kategori og både teknik og resultat er så unikt at også kunstmiljøet har svært ved at forstå og definere det. 

For mig er det selve pointen, for det er en balancegang, jeg er vant til. Som dansk kvinde med arabiske rødder er jeg som regel lidt udenfor kategori og ofte rejses der en masse spørgsmål omkring mig. Forventningerne fra både dansk og arabisk kultur til sådan én som mig gør, at jeg ikke rigtig passer ind nogen steder, derfor må man opfinde et tredje univers. I dette univers  balancerer og forbinder jeg begge verdener, lidt ligesom jeg gør med min kunst, hvor jeg forbinder to sammenhænge (søm og tråde). Jeg vælger at se det som en kæmpe berigelse at have to kulturer, for ofte opstår der nye spændende og anderledes sammenhænge.

De mange forskellige facetter i mit tredje univers kommer til udtryk i min kunst. Jeg forbinder og skaber nye sammenhænge. Min inspiration kommer fra hele min verden. Både den danske og den arabiske. Men jeg gør det til mit eget. Det behøver ikke at passe ind nogen steder - ligesom jeg heller ikke gør.

 

Gå på opdagelse i Isra Mohannads spændende galleri og se og køb hendes flotte værker her.