0

Plakatkunst

Plakatkunst - den billigste vej til flot vægudsmykning

Der er heldigvis sket meget med plakat udvalget i de seneste år. Nu behøver vi ikke længere kun at vælge mellem glittede og farverige udgaver af heste, racerbiler, vandfald eller små, søde hundehvalpe eller kattekillinger. 


I dag er findes der mange forskellige stilarter indenfor plakatkunst og plakaterne findes ofte i flere forskellige størrelser, så du kan nemt finde en størrelse, der passer præcis til det sted, hvor plakaten skal hænge og pynte. 


Om du bare elsker plakater eller om det er dit budget der bestemmer, at det er plakater der skal på dine vægge, er underordnet. I begge tilfælde kan du finde både smukke og unikke plakater til venlige priser. Ligegyldigt om plakaterne permanent skal udsmykke dine vægge eller det er en midlertidig løsning på vejen mod et unikt maleri, så skal de naturligvis afspejle din stil og dine præferencer. 


Danmark er fyldt med dygtige og dedikerede kunstnere, både indenfor plakatkunsten og alle andre kunstretninger. De er ikke kendte, så deres navn ringer sandsynligvis ingen klokker hos dig. Til gengæld er de både dygtige og dedikerede. Det er en mulighed, der er værd at kigge nærmere på, fordi det giver dig mange flere valgmuligheder, når du skal finde lige nøjagtig den form for plakatkunst, som du er på udkig efter.


Derfor kan det måske være rart for dig at vide lidt om, hvilke muligheder du har, når du skal finde den eller de helt rigtigt plakater til dit hjem. Læs med her, hvor du får rigtig god information om de forskellige former for plakater, som trender lige nu. Du kan også læse mere om, hvor du bedst finder lige de typer af plakater, som du har brug for.


Du får både god viden om den helt generelle plakatkunst og om den lidt mere specielle plakatkunst, så læs med og bliv klogere på, hvor og hvordan du søger efter den form for plakater, som du har brug for. 

Kunstplakater

Kunstplakater kender vi nok allesammen bedst fra reproduktioner af kendte malerier. Det kan for eksempel være Van Goghs “Åkander” eller Picassos “To kvinder løber på stranden”. Du kan også finde kunstplakater som museums- og galleriplakater, fra for eksempel Statens Museum for kunst eller Louisiana. På dem vil du også finde malerier fra de mere kendte kunstnere afbilledet. Det gælder både de kendte nationale og internationale kunstnere. 


Alle disse former for kunstplakater er blevet produceret i mange år og hænger på mange danske vægge. Der bliver naturligvis flere og flere af dem, som nye og kendte kunstnere dukker frem. 


Du kan faktisk også få flot og lækker plakatkunst fra mere ukendte kunstnere, hvis du gerne vil have de lidt mere unikke og knapt så masseproducerede plakater på din væg. For ikke nok med at du her får mulighed for at hænge noget helt specielt på væggen, så støtter du også en knap så kendt kunstner. 


For heldigvis behøver man hverken være kendt og anerkendt for at kunne producere flotte plakater eller reproduktioner af malerier. Det vil du sagtens kunne se, når du begynder din søgning efter de helt perfekte plakater til dit hjem.

Citatplakater

Citatplakater, eller statement plakater, som de også kaldes, er den type plakater, der indeholder en sætning, et citat eller et ordsprog. Ofte med et hint af humor eller en helt bevidst forkert stavemåde, som for eksempel “Du er helt pærefekt” og naturligvis med en pære afbilledet på plakaten. 


Denne form for plakater er  meget populære, både blandt yngre mennesker og børnefamilierne. De er med til at definere idealer eller standpunkter med deres finurlige, sjove og positive tilgang til tilværelsen. 


Det er plakater, der ikke træder nogen over tæerne og som besøgende i et hjem med en enkelt eller to citat plakater, kan man ikke undgå at trække på smilebåndet eller blive varm om hjertet. For det er netop det de kan, statement plakaterne. De kan dagligt minde os om, at et positivt livssyn nu engang er det bedste, at vi har en skøn familie, at livet er sjovt eller at vi er en del af et fællesskab. 


En citatplakat er også en perfekt gaveidé, til en du holder af. For her kan du netop vælge lige nøjagtig det citat eller den anerkendelse med en sjov vinkel, som passer til personen og som du gerne vil vise, at du påskønner. Det er en personlig gave, der uden tvivl vil vække glæde hos din modtager.

Tal- og bogstavplakater

Tal- og bogstavplakaterne er super smukke og enkle at se på. De lige rækker af tal eller bogstaver er rolige og alligevel inspirerende. Ofte er der lidt farver på dem, der gør dem mere levende. Disse plakater finder måske bedst plads i køkkenet, ved skrivebordet eller på børnenes værelser. 


Tal- og bogstav plakaterne er både rolige og inspirerende og kan finde god plads i ethvert hjem, der bryder sig om tal eller bogstaver.  De kan være inspirator for bogstavlege eller tallege og har du børn, er de helt eminente til at sætte gang i fantasien. 


Du kan iværksætte bogstavlege på engelsk, tysk eller fransk for de store børn eller simple tallege for de små. Det er vist det, der kaldes læring på den sjove måde.


Denne form for plakater er også en suveræn gaveidé til for eksempel skolelæreren, revisoren, kryds og tværs entusiasten, sudoku nørden eller hvem, der nu ellers lige beskæftiger sig med bogstaver eller tal til dagligt. Det  er en helt personlig anerkendelse af, at tal og bogstaver er en vigtig del af personens arbejde eller hobby.

Plakatkunst i børnehøjde

Vores unger fortjener måske lidt bedre end en af de glittede plakater med søde påskekyllinger i en kurv. Måske fortjener du også, at børneværelset fremstår pænt og harmoniskt - og med flotte, inspirende og farveafstemte plakater.


For du kan nemlig finde masser af flotte plakater, der vil passe perfekt i et moderne og nutidigt børneværelse. For selvom børneværelset skal indbyde til fantasifuld og kreativ leg, skal det også være det sted, hvor dit barn kan lave lektier, finde ro, slappe af og ikke mindst falde godt og trygt i søvn.


Derfor kan det godt betale sig, at du er omhyggelig med at vælge de plakater, der skal pryde væggene på dit barns værelse. Det kan være godt at vælge motiver, der er alderssvarende og motiver som dit barn godt kan lide.


En tal- eller bogstavplakat er et godt valg. Den er både flot at skue og så kan rent faktisk bruges til noget læring. Du kan for eksempel vælge en tabel plakat, hvis dit barn går i skole. Der er også masser af muligheder for at finde flotte plakater med stiliserede motiver i rolige farver, der hverken virker for barnlige eller for kedelige.


Køb en børneplakat som barselsgave til en veninde eller et familiemedlem. Det er en flot og personligt gave, som den lille ikke sådan lige vokser fra eller bliver for stor til. Den vil kunne hænge på væggen i børneværelset og pynte i mange år frem.

Sådan finder du bedst et stort udvalg af spændende plakater

Vil du gerne have et stort udvalg at vælge imellem, kan det efterhånden være vanskeligt at finde en fysisk plakat butik. Derfor vil din bedste mulighed være at shoppe plakater til hjemmets vægge online. 


På nettet vil du kunne finde plakater for enhver smag. Du finder både deciderede plakatshops og de mere specialiserede online gallerier, hvor du kan være heldig at finde nogle skønne lækkerbiskner. Hos online gallerierne kan du lettere støde på flotte og unikke muligheder for at erhverve dig lækker plakatkunst, som enten er

 

  • Print på tykt papir, både offset print og digital print
  • Tryk på lærred, nogle gange signeret og nummereret
  • Unika plakatkunst i ramme

og stadig til priser, der er både attraktive og langt under, hvad du ville komme til at betale for et maleri. Det giver dig ekstra gode mulighed for at finde mere end en enkelt plakat, der kan pynte i stue, køkken, badeværelse, soveværelse eller gang. For selvom budgettet er lavt, så vil du sagtens kunne finde god plakatkunst til en pris, der passer dig. Det er en perfekt måde at gøre dit hjem både personligt og hyggeligt på. 


Er du mest interesseret i at finde de lidt sjældnere og knapt så masseproducerede plakater, kan du passende starter hos nogle af online gallerierne, der også sælger plakatkunst - du kan se et godt eksempel på et online galleri der gør lige her.

Du kan bare sætte dig til rette i sofaen med en god kop kaffe og se det store udvalg. Det er en super nem og hyggelig måde, at vælge de plakater, der skal pynte væggene hjemme hos dig.