0

Månedens kunstnere i 2020

December: Charlotte Amalie Holm Marseillais

Prisvindende billedkunstner Charlotte Amalie Holm Marseillais har beskæftiget sig med kunst i årevis, og hendes naturalistiske symbolsprog har gennemgået en række skift i både farvevalg og stil – skift som afspejler, hvordan Charlotte Amalie Holm Marseillais bruger sin kunst som terapi.

Værkerne maler Charlotte Amalie Holm Marseillais som oftest i sit atelier i en smuk, gammel gårdbygning i det sønderjyske, hvor hun betragter naturen som en gave til sin kreativitet.

Gennem årene har Charlotte Amalie Holm Marseillais udstillet sin kunst i flere europæiske storbyer, herunder Firenze, London og Berlin, og hun har vundet en række kunstpriser, senest den italienske Monna Lisa pris i 2019.

Besøg Charlotte Amalie Holm Marseillais' kunstnerprofil her. 

November: Katarina Tuffveson Jensen

Katarina Tuffveson Jensens værker er ofte præget af friske farver, humor og erotik, og så er det gode håndværk altid i fokus. Hun ser sig selv som en blanding af multikunstner og håndværker, og hun elsker at udfordre sig selv med nye fremstillingsmetoder – uanset om det drejer sig om tegning, maleri, skulptur, sytøj eller smykker. 

Inspirationen til sine værker finder hun over alt, og ideerne vrimler konstant i hendes hoved, selvom det kun er få af dem, der bliver ført ud i livet.

Katarina Tuffveson Jensens værker fås både som originaler og som kunsttryk på lærred eller fotografisk print.

Se alle Katarina Tuffveson Jensens værker her.

Oktober: Jessie.neerup.art

Jessie.neerup.art arbejder med abstrakt nonfigurativ kunst, og hun er inspireret af natur, eksistens, oplevelser og stemninger. Husker du en aftendukkert en sensommeraften eller følelsen sekundet efter et koldt gys? Den dag hvor alt gik op i en højere enhed, eller da du var bundulykkelig? Det er netop de øjeblikke, jessie.neerup.art indfanger og udtrykker i sine værker. 

Jessie.neerup.art maler med en kærlighed til patina, struktur, det kaotiske og det enkle. Hendes malerier er kendetegnet ved at udmåle spændingsfelter mellem kølig geometri og eksplosivt kaos, og mellem stringens og det utæmmelige. Netop modsætningsforholdet er integralt for både hendes kunst og hendes proces.

Vil du på opdagelse i jessie.neerup.art's univers, så besøg hendes profil her.

September: Eva Vig

Fra barnsben har Eva Vig brugt kunsten som et frirum. Evas mission er at skabe glæde. Det gør hun både ved at lave optimistiske og farverige malerier og ved at dele sin viden på Youtube. Læs mere om Eva Vig og hendes Youtube-kanal her.

Eva Vig elsker at lege med lyset i billederne, og hendes værker er uhøjtidelige, farverige og skal bringe en optimistisk atmosfære ind i boligen – en kærkommen kontrast til den ellers så afdæmpede nordiske stil.

Eva Vigs motiver spænder bredt fra naturmotiver til abstrakte fortolkninger af følelser og stemninger, og hun har gennem tiden arbejdet med mange forskellige materialer, hvilket har været med til at udvikle hendes billedsprog, som det er i dag.

Se alle Eva Vigs farvestrålende værker her.

August: Rikke Z. Holler

Rikke Z. Hollers malerier er fulde af udtryk, og hun bruger sin kunst til at formidle følelser og skabe en emotionel forbindelse til beskueren, som gennem egne oplevelser kan identificere sig med de følelser, der kommer til udtryk i værkerne. Det kan være længsel, sorg, melankoli, samhørighed, kærlighed, erotisk inderlighed eller ensomhed.

For Rikke Z. Holler er det maleriske udtryk et sprog, som får sit eget liv, når det opleves af andre – og netop andres oplevelser af værkerne er, hvad der driver Rikke Z. Holler til at afprøve og udforske nye stemninger og teknikker, som andre kan spejle sig i.

Oplev Rikke Z Hollers følelsesladede univers her.

Juli: Esben Skovgaard Jensen

Esben Skovgaard Jensen arbejder både med det abstrakte og det realistiske i sine malerier. Han bliver ofte inspireret, når han er ude at rejse, men lader samtidig fantasien styrer penslens bevægelser, når han maler.

Esben Skovgaard Jensen kan lide at eksperimentere, både med farver og med forskellige teknikker, hvilket kommer til udtryk i hans forskelligartede malerier. Mange af værkerne er malet med stærke farver, fordi de stærke farver har en positiv effekt på Esben Skovgaard Jensens humør – noget han håber smitter af på betragteren.

Gå på opdagelse blandt Esben Skovgaard Jensens værker her.

Juni: Keshi Keramik

Keshi Keramik er baseret på Nina Rosentofts passion for det naturlige og unikke og har til formål at få naturen ind i de danske hjem. Tanken er, at jo mere bevidste vi er om naturen, jo bedre er vi til at passe på den og dens uperfekte vildskab.

Nina Rosentoft skaber liv i værkerne ved at eksperimentere med de rå og naturlige muligheder, som leret giver hende. Det gør hendes værker genkendelige, og giver dem et overraskende udtryk i form, farve og indgravering, samtidig med at værkerne har en funktion og er skabt i et tidsløst design.

Se alle Keshi Keramiks fantastiske værker her. 

Maj: Shefali Ranthe

Shefali Ranthes fantastiske fortællinger præsenteres i en naiv og farverig verden spækket med kunsthistorisk symbolisme og freudianske historier om menneskets gøren og væren.

Hendes værker har været udstillet over hele verden, herunder Kina, Dubai og flere europæiske storbyer. Derudover har hun vundet en række priser, senest The International Art Symposium 2019 i den kinesiske hovedstad Beijing.

Besøg Shefali Ranthes profil her, og gå på opdagelse i hendes eventyrlige univers.