0

Månedens kunstnere i 2021

Januar: Sanne Rasmussen

Sanne Rasmussen har været kunstinteresseret i mange år og har nydt det i både ind- og udland. Sanne Rasmussen beskriver kunsten som værende hendes verden.

Sanne Rasmussens kunst, tager som oftest afsæt i hverdagssituationer, øjeblikke hvor mennesker fastfryses i storbyens små rum og isoleres fra virvaret og den heftige puls.

Sanne Rasmussens værker er primært olie på lærred, og hun begrænser sig oftest til 5-6 farver. Hun elsker det liv og den bevægelse som arbejdet med lys og skygge skaber, herved skabes også en harmoni hvor beskueren sættes i en indre dialog.

I sine værker arbejder Sanne Rasmussen med abstrakte baggrunde, dette er et bevidst valg for at fremhæve hovedmotivet - den figurative forgrund.

Se alle Sanne Rasmussens imponerende værker her...

Februar: Mette Viballe Kristensen

Mette Viballe Kristensen er født i 1975, og startede allerede sit virke som billedkunstner i 90’erne. Gennem årene har Mette Viballe forsøgt sig med forskellige udtryksformer, men vender altid tilbage til den abstrakte kunst.

For Mette Viballe giver det ro i en hektisk hverdag, at omgive sig med kunst der er roligt og afbalanceret, derfor er det oftest med jordfarverne hun arbejder. Materialevalget varierer, men akryl og ink er fremtrædende, gerne iblandet en strukturpasta således, at beskueren får en oplevelse af liv og spil i motivet.

For Mette Viballe giver arbejdet med kunst ro og overskud, det har derfor naturligt fyldt mere og mere de senere år, og hendes kærlighed til maleriet håber hun skinner igennem til modtageren der har et ønske om, at omgive sig med kunst der giver ro og balance i hjemmet.

Se alle Mette Viballe Kristensens fantastiske værker her..

Marts: Inge Thøgersen

Inge kommer fra det sydlige Aarhus, hvor hun, udover at være familieterapeut, er medlem af kunstnerfællesskabet "barakken".
Barakken består af 9 kunstnere, der sammen har et arbejds- og udstillingsfællesskab i grønne omgivelser.

Inge Thøgersen inspireres mest af alt af hverdagen. Det kan være mødet med et tilfældigt menneske, detaljer i billeder som hun har taget i naturen eller bare stemninger i det daglige liv, der passerer forbi.

Inge er en erfaren kunstner, med mange udstillinger bag sig, både i ind-og udland. Blandt stederne kan nævnes New York, Hamborg, Lissabon, Kosovo, Italien og naturligvis Danmark.

Inge Thøgersens digitale galleri byder på et væld af farverige og interessante værker, de indbyder til nærstudie og hendes udvalg byder også på de fineste runde malerier, der lader fantasien rejse ud med de mennesker der afbilledes på lærredet.

Se alle Inge Thøgersens smukke og farverige værker her

April: Mette Egebæk

Mettes kunst tager udgangspunkt i det hun ser i både sig selv og i andre.

At det enkelte menneske rummer mere end øjet ser, kommer til udtryk i flere af hendes værker, hvor øjnene ofte er skjulte. Dette bunder i en tro på, at mennesket som udgangspunkt er blinde for sider hos både dem selv og deres omgivelser.

Mette tror på, at en øget selvbevidsthed samt evne til at hvile i sig selv, giver en større tolerance i forhold til vores egne omgivelser og vi evner herved at rumme hinandens skæve sider.

Målet med Mette Egebæks kunst er, at spejle andres sjæl, at se, at de ser sig selv i hendes kunst. Mennesket spejler sig instinktivt i andre og tillægger dem egenskaber man selv rummer. Derfor holder Mette meget af, at høre hvad andre ser i hendes kunst, samt at være i dialog med beskueren. Dette giver hende et lille glimt af deres sjæl, mens de spejler hendes.

Mette Egebæks indre rebelske og farverige sjæl har altid fundet vejen ud gennem penslen, og selvom stilen har ændret sig gennem årene er der alligevel noget genkendeligt.

Mette beskriver sin kreative proces som en forbindelse med det sted i hende, hvor alt omkring hende forsvinder. Det eneste væsentlige er nuet. 

Se og oplev Mettes fantastiske og spændende værker her...