0

A Artbyrejac René Jacobsen

Kunst, billeder og musik har altid været en vigtig del af mit liv, og som ganske ung, stod jeg med valget mellem en formel uddannelse med god pension og gode lønninger, eller den mere usikre kunstneriske vej. Jeg valgte læreruddannelsen suppleret med et par universitetsuddannelser og masteruddannelser inden for ledelse. Et arbejdsliv i Efter- og højskole verdenen, med ledelse som fokus, blev min arbejdsmæssige livsbane. Penslerne blev tørre, guitaren trak støv og klaveret blev solgt. Men efter at have været igennem en noget tumultansk periode i mit liv, med kraftige skift i arbejdssituationen og en voldsom familiebegivenhed, lagde jeg livet om. Jeg er nu bosiddende på Samsø, hvor jeg kan bruge tiden, roen og øens fantastiske aura og stemning til atter at finde pensler og lærreder frem. Jeg har nu malet i 3 år, fulgt nogle spændende kurser, bl.a. fra MOMA i NY, og ændret mit mindset. Jeg har fået modet til at udfordre lærrederne med stærke farver og former. Malerierne er oftest figurative abstraktioner med mulighed for narrative fortolkninger. Jeg har ikke bundet mig til en bestemt teknik, men er meget inspireret af Mark Rothko og Gerhard Richter. To meget forskellige nonfigurative abstrakte kunstnere. Mit farvevalg er stærke farver, men med mørke kontrapunktiske dybder. Det er beskueren der skal lave tolkningen og analysen ud fra deres ståsted, så selvom jeg oftest har en idé fra det hvide tomme lærred til det færdige maleri, deler jeg ikke denne, da det ofte ødelægger beskuerens muligheder for egen tolkning. “ Jeg vil ikke sige noget med mine malerier, og det gør jeg hele tiden” Frit efter Gerhard Richter.

Heidi’s kreativitet by Heidi Berthelsen

Arbejder primært med realisme i pastel, akvarel og som noget helt nyt abstrakt med kalkmaling og pastel. Inspiration til mine værker kommer fra naturen, men inspireres også af livet generelt. Jeg elsker de små detaljer der udspiller sig i et maleri, som fx refleksionerne i en vandpyt. Harmonien i et maleri er når alle komponenter mødes og tilsammen skaber den skønhed vores øjne falder i staver over, der giver en strøm af velvære gennem kroppen ved at betragte et billede gennemskue øjne. Alle mine realisme værker signeres inden på bagsiden af det originale værk. Abstrakte værker er signeret på forsiden.

Jessie.neerup.art

Jessie Neerup: Abstakt nonfigurativ kunst, inspireret af natur, eksistens, oplevelser og stemninger. ”Husker du en aftendukkert en sensommeraften eller følelsen sekundet efter et koldt gys? Den dag hvor alt gik op i en højere enhed, og det var smukt, eller da du var bundulykkelig? Det er det, jeg maler, så ydmygt jeg kan.” Jessie Neerup maler med en kærlighed til patina, struktur, det kaotiske og det enkle. Hendes malerier er kendetegnet ved at udmåle spændingsfelter; mellem kølig geometri og eksplosivt kaos, mellem stringens og det utæmmelige. Netop modsætningsforholdet er integralt for hendes kunst, og processen hvormed hun maler: ”Jeg starter med leg, og bliver mere og mere konkret, hvori kunsten for mig også er at se muligheder, hvor billedet har en fortælling, og mit job er at formidle det, så andre ser. Jeg ønsker, at kunsten appellerer til følelser, bevægelse, og indsigt.” Jessie Neerups malerier har en medrivende klangbund, når man befinder sig foran dem. Det er værker, der inddrager deres beskuer i leg og sanselighed; billeder som åbenbarer stor detaljedybde, både når man står helt tæt på dem, eller betragter dem tværs gennem stuen en sen eftermiddag. Deres non-figurative karakter inviterer beskueren til at drømme med og fortolke sig ind i et univers, hvor farve, energi, geometri og abstraktion sammensmeltes i stadig nye former. Det er livligt, drømmende og indtagende: En åben invitation til et univers i bevægelse.

''By Bjørk Studio'' af Bjørk Emilie Nielsen

Dette er ikke blot et galleri. Det er en tankestrøm, en reflektion, et talerør. Jeg tror på, at kunst og kreativitet er vejen til et sundere helbred.

“Art by DO Paintings”

Maleri - fordybelse og refleksion Jeg elsker visualiseringer - billeder med et twist. Mit arbejdsliv er og har hele tiden været indenfor folkeskolen, fri- og efterskoleverdenen med ledelse i fokus. Jeg er optaget af ledelse og er optaget af at se andre og andres perspektiver - en oprigtig nysgerrighed på, hvordan verden ser ud, hvis du stiller dig over i den andens sko. Inspireret af det indianske ordsprog. "Før du kan forstå en mand, må du vandre en mil i hans mokkasiner". Penslerne finder jeg frem i weekenderne og ferier - og af og til i hverdagen. Jeg har malet siden 1990, hvor jeg startede på seminariet. I løbet af årene har jeg eksperimenteret, og været på flere kurser for at udvikle faglighed, maleteknikker og for at finde inspiration i det kreative fælleskab. Mine malerier er malet med akrylmaling - jeg ønsker at give iagttageren mulighed for selv at skabe historien om billedet. Andre af mine malerier er en visualisering af mine små "blitz" af hverdagen - på arbejdet, på golfbanen, i bylivet, i skoven ....

#by Aalling af Tina Smith Aalling

Tina Smith Aalling fra Aarhus arbejder med bæredygtighed og humor gennem kunst, kunsthåndværk og design. Rejser og kreativitet har altid fyldt meget i mit liv. Som arkitekt arbejdede jeg nogle år i Grønland og fandt her inspirationen til min smykkeserie, Arctic, som du kan købe her i Nordisk Kunsts galleri. Til dagligt er jeg en del af det kreative kontorfællesskab, Projektdækket, på Godsbanen i Aarhus. Her skaber jeg udover min smykkeserie også fantasifulde kreationer i keramik samt kollagerne GivTid. GivTid er en måde at give hinanden personlige, nærværende og miljøvenlige gaver på. Et lille kunstværk som illustrerer en oplevelse eller tjeneste du kan give som gave. Her i Nordisk Kunsts galleri kan du købe udvalgte GivTid originalværker, som er små rumlige fotokollager. Du kan også købe motiverne som kunstprint af høj kvalitet.

× Sara Mia x

Jeg er selvlært som kunstner, og elsker både at tegne, male og at lege med forskellige teknikker. Mine værker har altid en del af min personlighed, tanker og bekymringer med sig. Jeg stræber efter at de ikke blot skal være til pynt, men give mening og betyde noget. Håber de også kan inspirere noget i dig. I am a selftaught artist, that loves painting, drawing and playing around with different techniques. I mostly make women come alive on my canvass. My art always has a bit of my personality, thoughts, worries and joys in them. I want my art not just to be pretty, but to mean something. And I hope it can mean something to you too.

A.lang

kunst skal ses med hjertet....og kunst skal laves med hjertet . selv om jeg har malet i ca 30 år så har jeg altid et nyt motiv i ærmet, stemninger ,følelser, mennesker, oplevelser, dufte, rejser, nærvær, samhørighed alt det og meget mere inspirerer mig og må ud på lærreder, som er blevet til over 1000værker. Mine værker er enten naturabstraktioner hvor beskueren kan gå på sin egen indre rejse ud i intetheden og se hvad der åbner sig. Eller mine figurative malerier med mennesker bystemninger med mere , hvor det er muligt at genkende sig selv i andre og få erindringer fra eget liv. Mit håb og ønske er at beskueren får en spejling" billedet i beskueren beskueren i billedet". Jeg ønsker med min kunst at skabe glæde, fantasi og ro. er man til at kunst skal provokere så er det ikke hos mig.

Alice Øhlenschlæger Hillman

Jeg arbejder i oliemaleri,keramik samt glaskunst .Ansigtet ender meget ofte i min billedkunst , ansigtet siger så meget om det liv hver enkelt har. Har værksted 2150 Mordhavn og udstilling hos BOESEN i Århusgade 6 2100 Kbh ø

Amalie Sophie Veber

Jeg inspireres af naturen - ikke blot de visuelle elementer, men lige så meget af de følelser naturen vækker i os. Der findes en ro, fordybelse og fokus i naturen og det er disse følelser jeg gerne vil indfange gennem min kunst og bringe ind i dit hjem. Mine billeder har et moderne, minimalistisk udtryk som nogle gange ligger sig op ad det abstrakte.

Amanda Hollænder Madsen

Jeg er en kunstner som i mit arbejde ligger en personlig kærlighed til det jeg laver. Den kærlighed vil gerne formidle vider til beskueren af det enkelte værk. jeg arbejder med mix media som er en blanding at akvarel pan pastel farveblyant og grafit. enkelte værker er lavet i olie pastel. Jeg laver også værker i grafit og har en særlig forkærlighed for det simple udtryk en blyantstegning kan give. Mine værker afhænger meget af hvad humør og de tanker jeg er i og har den /de dage værket bliver skabt men for mig har sammensætningen af det enkelte billede en særlig betydning eller historie. Jeg arbejder altid på syrefri kvalitets papir alle mine materialer er kunstner kvalitet og af høj lysægthed

Andreas Nemo

Hvis jeg skal beskrive mig selv, vil jeg sige, at jeg er en alt-mulig-kunstner. Jeg er uddannet på École des beaux arts i Toulon, Frankrig 1984-90 på maler-og grafiklinjerne og har læst kunsthistorie på Københavns universitet. Mit temavalg er portræt og figurmaleri/grafik. Har gennem tiden eksperimenteret med forskellige teknikker og arbejder også med foto, installation og figurer. Og så har jeg de sidste 30 år undervist i kunst. De sidste 10 år år på egen kunstskole på Bornholm, hvorfra jeg stadig afholder udendørs sommerkurser og kurser for stressede forretningsmænd og politikere. Mine priser varierer fra 300 kr. - 20.000 kr. så der er noget for enhver. God fornøjelse.

Ane Wöhlk

Ane Wöhlk er uddannet tekstilformgiver fra Kunsthåndværkerskolen i Kolding. Løbende videreuddannet bla. på Aarhus Kunstakademi. Udstillet siden 1995 i gallerier og kunstforeninger både i Danmark og i udlandet. Lang undervisningserfaring i maleri, akvarel, tegning og blandform i bla. billed- og aftenskoler. Ane Wöhlks billeder er stemningsfulde og meditative. Spontane farvespil er ramme for naturalistiske eller symbolfyldte elementer. Stoflighed, komposition og stemning er tre vigtige komponenter i billederne. Der lægges lag på lag og opnås nye strukturer. Ofte får et objekt lov at træde frem og skabe rum i fladen. - Der leges med fladernes farver og udtryk og de forenes i et helstøbt billede. Medlem af kunstnergruppen Som Vinden Blæser.

Anette Bruun Hansen

Anette Bruun Hansen er uddannet tekstilformgiver på Designskolen Kolding i 1989 og har efteruddannet sig i maleri og grafik på bl.a. kunstskoler i USA. I øjeblikket arbejder hun især med maleri og mixed media på lærred, men modellerer og illustrerer også. Værkerne rummer ofte både genkendelige, figurative elementer, abstrakte former og mønster-elementer. Gennem 30 år har Anette udstillet på censurerede udstillinger, på kunstmesser, i gallerier og i kunstforeninger.

Anette Filtenborg Jensen

Min drivkraft til at skabe min keramik, er det kreative rum og fordybelsen. Det at lave keramik, er for mig en livgivende kraft, som giver mig energi og livsglæde. Former, flader, strukturer, farver, motiver og mønstre, giver i samspillet med lerets, glasurens og brændingens potentiale, uendelige muligheder. Jeg drejer mest, men også pladearbejde og modellering har min interesse. Siden 2004 har jeg udstillet og solgt min keramik. Det er mit ønske, at andre kan få glæde af mine ting, som værende unikke budbringere af den kreativitet, det nærvær og de drømme der har skabt dem. Anette Filtenborg

Anette Johanne Borgwardt

Startede som 8 årig med at male til frem til jeg var 22. Genopstartet igen jeg maler hovedsagelig visuelle fantasier non fikuretiv abstrakt.visuelle fantasier Billedkunst med akryl maling på lærred ,/ jeg maler også med olie på lærred samt spraymaling på lærred dog mest med akrylmaling / tegner gør jeg også og har en stor interesse og min inspiration henter jeg fra naturen som mine omgivelser hvad jeg ser og hører når jeg fx går en tur i skoven eller er en tur inde i byen I dag tager jeg ud at repræsenter mine malerier. Min mentor var Paul Katzmann Sølvpris for beste kunst i Paris i 80erne Fotografer til 2 af mine vadehavsudstilleder er Rene Jørgensen (Ribe) samt Lars Roed Hviding/ Ribe

Anette. Mathiesen

Anne-Mette Bærentzen

Lidt om mine billeder: Mine billeder er inspireret af naturen og er ofte en blanding af abstrakt og genkendelige figurer, dyr og væsner. Jeg kan lide at der er flere udtryk i billedet, så man hele tiden kan opdage nye detaljer. Herudover maler jeg strudse og dyreportrætter. Det sjove ved disse billeder er at hver eneste struds/dyr automatisk får sit eget udtryk og personlighed. De kan være sure, naive, majestætisk fornærmede, glade mm. Strudsegalleriet startede da jeg havde solgt min første struds, og skulle male en mere. Den første struds så meget sur og utilnærmelig ud og den næste kom til se meget ung og naiv ud. Herefter var det naturligt at lave et galleri af strudseportrætter der har deres eget udtryk, ligesom portrætter af mennesker altid har. Jeg har udstillet i gallerier og på virsomheder og maler ofte og gerne billeder på bestilling.

annette mahoney

Som kunstner vil jeg gerne bevæge beskueren. Fortælle historier. Udfordre. Prikke til noget. Jeg leger med former og farver, som dengang jeg var barn og digtede indviklede historier, mens farveblyanterne sled hul i papiret. Og farverne bestemmer tit retningen. Rød er kærlig. Blå kan være vred, nogle gange, mens gul ofte er lidt af en primadonna. Kunst er helt og holdent afhængig af beskueren. Kunst er et non-koncept. En skabagtig elskerinde. Og hvis man er forkølet, eller pludselig befinder sig midt i et angstanfald, er kunsten faktisk bare det, at trække vejret gennem næsen.