0

Køb kunst uden at være ekspert

Ideen til Nordisk Kunst opstod, fordi vi hver især stod overfor en flytning, og synes det var på tide at skifte noget af vores samlebånds-kunst ud med original kunst.

Problemet var bare, at hverken Søren eller jeg kunne finde rundt i, hvor man egentlig køber kunst, hvis man ikke er millionær og ikke nødvendigvis har den største erfaring med at købe original kunst. 

Jeg er opvokset i et hjem, hvor kunst har fyldt meget; min mor har været kunstmaler på hobbyplan og er nu billedkunstlærer, og min far arbejder med arkitektur og design. Jeg har altså altid været i berøring med kunst. Alligevel syntes jeg ikke, at det var nemt at købe mit første værk, for hvor skal man starte, og hvordan kommer man overhovedet i gang med at købe kunst?

Her er hvad vi har lært:

Fordelen ved at købe kunst online er, at man kan finde mange dygtige, men relativt ukendte kunstnere, fordi de på nettet har bedre muligheder for at udstille deres kunst.

Husk, at hvis du er forelsket i et værk, er det god kunst. Når du eksempelvis skal vælge, hvilket maleri du skal købe, er det dig, der skal kunne se maleriet på væggen i dit hjem. Smag er individuel, og kunst er for alle. 

 

Hvor køber jeg kunst?

Så hvor køber man kunst? Man kan selvfølgelig altid købe billig kunst på nettet hos de store internationale webshops. Har man penge nok, kan man købe kunst på kunstauktioner, eller man kan købe brugskunst i forskellige livsstilsbutikker. 

Omvendt, med mindre man går på kunstauktion, ender man ofte med genstande, som rigtig mange andre har. Selvfølgelig noget, som kan være ganske fint, men den klassike Kähler-vase eller Georg Jensens Cobra lysestager har de fleste af os set så mange gange, at vi ikke længere forholder os til dem som kunst. 

Unik kunst er straks sværere at finde, hvis man ikke er ekspert eller har tid til at turnerer diverse gallerier med en tung pengepung.

Eller det var det tidligere. Vi har brugt alle vores læringer på at gøre det nemt at købe original kunst uden at være ekspert. Vi har nemlig samlet mere end 150 dygtige danske kunstnere i vores digitale galleri.

Gå på opdagelse i vores galleri, og bliv klogere på kunst.