0

Billedkunstner og youtuber:
Nordisk Kunst besøger Eva Vig


Eva Vig har fra barnsben brugt kunsten som et frirum. Evas mission med hendes malerier er at skabe glæde. Det gør hun både ved at lave optimistiske og farverige malerier og ved at dele sin viden på sin populære Youtube-kanal.

Kunsten er et frirum

Eva har fast arbejde ved siden af kunsten, og når hun bliver spurgt om, hvorfor hun ikke vælger kunsten som hovederhverv, er svaret; 

- Jeg nyder den frihed og det frirum, som kunsten giver mig. Den unikke følelse, vil jeg under ingen omstændigheder sætte over styr ved at gøre min økonomi afhængig af, hvor meget jeg skal sælge. Det kunne være sjovt at leve af min kunst hvis det kunne være under samme frihed som nu, fortæller Eva Vig. 


Ligesom kunsten er et frirum for Eva, er hendes mission at skabe værker, som symboliserer frihed og glæde hos de mennesker, der har malerierne hængende i deres hjem. Evas stil er derfor uhøjtidelig og har fuld knald på farverne.

Eva Vig: Jeg elsker at dele ud af min viden

Eva har siden sin barndom holdt af at male. I dag elsker hun også at nørde med teknikker, farver, lys og skygger, alt sammen noget, som er med til at gøre hendes værker levende og sigende. Eva arbejder blandt andet med at kreere sine egne farvenuancer. Det gør hun ved at bruge simple grundfarver, som hun blander til forskellige og smukke nuancer.

På hendes Youtube-kanal viser Eva, hvordan man ved hjælp af 3 grundfarver (og hvid) kan lave sit eget farvehjul.

Udover at dele sin viden på Youtube har Eva i flere år afholdt kurser, hvor hun deler ud af tips, tricks og erfaringer. Én hemmelighed afslører hun dog ikke for nogen, nemlig hvilke teknikker hun bruger til at skabe sine unikke og meget smukke blomsterværker.

Nordisk Kunst på glat is

Ricardo fik under vores besøg lov til at prøve kræfter med at male på lærred. Eva fungerede både som kunstnerisk læremester og moralsk opbakning, og uanset om Ricardo kom for lidt eller for meget maling på sit lærred, var Eva god til at opmuntre ham med sit faste motto: "Du laver ingen fejl, du laver opdagelser og happy mistakes."

Tak til Eva for en inspirerende og lærerig dag. Udover at arbejde med malerier på lærred arbejder Eva også med resin kunst og alkohol inks. Se alle Evas værker her.

Vil du også udstille og sælge din kunst online, så skriv til Ricardo på ricardo@nordiskkunst.com eller ring til os på 93 99 54 44.