0

Abstrakt kunst

Abstrakt kunst for alle

I Danmark har vi fostret mange store abstrakte kunstnere som Asger Jorn og Jens Birkemose, ja selv Dronning Margrethe. Men vi har også mange nye og lovende kunstnere, hvis billeder er lettere at komme til for penge. 


Det betyder, at der er spændende kunst til alle og ikke kun kunstsamlere og passionerede kunstelskere. Kunst er nemlig for alle - også for dig, der bare gerne vil have noget pænt på væggene uden at skulle investere pensionsopsparingen.

Hvad er det, abstrakt kunst kan

Abstrakt kunst defineres ved, at den ikke overholder nogle love og regler, når det kommer til brug af farver og form. Det er en form for ekspressionisme og kaldes også for nonfigurativ kunst. Altså kunst der ikke ligner noget, vi kender i forvejen. 


Abstrakt kunst kan dog sagtens indeholde elementer, vi kan genkende. Det kan være figurer, legemsdele eller andre genkendelige objekter, som er en del af kompositionen. Men de er ofte placeret ude af kontekst, så det pirrer din fantasi.


Og det er netop en af de ting, som den abstrakte kunst er mester i. Den pirrer vores fantasi, fordi svaret ikke er umiddelbart og fordi tolkningen afhænger, af øjnene der ser. Fordi den abstrakte kunst ikke arbejder med let genkendelige symboler og figurer, så tvinges vi som iagttager i højere grad til at indtage billedets farver, stemning, maleteknikker og udtryk og tolke det selv. Det gør det rigtig spændende og udviklende at have abstrakt kunst hængende i boligen.


Der findes overordnet 3 former for abstrakt kunst

  • Billedkunst
  • Skulpturer
  • Installationskunst

Den abstrakte kunst passer perfekt ind i de minimalistiske danske hjem

Vi er kendte for vores minimalistiske skandinaviske boligstil, hvor store lyse vægflader og sparsom møblement dominerer vores boliger. Det er den stil, som mange af os trives i. Men de lyse vægflader, de lyse træsorter og vores glæde for naturfarver kan gøre vores hjem farveløse og i mangel på kontrast. Kontrasten eller farverne vælger mange at tilføre med kunst og valget ender ofte på abstrakt kunst, der er fuld af farver og kontraster. 


Et stort eller mindre abstrakt maleri eller en abstrakt skulptur kan løsne op for den meget stilrene og konforme stil, som mange omgiver sig med. Den abstrakte kunst i form af maleri eller andet kunsthåndværk kan virkelig være det, der giver dit hjem personlighed og som sætter stemningen i rummet. 


Og så er den minimalistiske boligstil simpelthen den perfekte baggrund til abstrakt kunst. Det giver nemlig en rolig baggrund, som giver dig mulighed for fuldt ud at kunne indtage alle detaljerne i dit kunstværk.

Kunst i køkkenet giver inspiration fra morgenstunden

Der er ingen regler for, hvor i boligen du skal placere din kunst. Hvorfor ikke vælge et abstrakt maleri i nogle friske og levende farver og hænge det i køkkenet. På den måde starter du dagen med at kigge på noget smukt og inspirerende. Og det vil aldrig være det samme, du ser. 


Det er endnu en af de fantastiske ting ved abstrakt kunst. Du vil hele tiden kunne finde nye detaljer, du ikke har lagt mærke til før og som måske giver anledning til at tolke maleriet eller skulpturen anderledes. Hvis du starter dagen med at kigge på noget smukt og noget, der sætter gang i din fantasi, så vil det forplante sig i din tilgang til dagen, du lige har taget hul på.

Kunst i stuen sætter en stemning og starter en samtale

Har du intet hængende på væggen, så kan dit hjem let komme til at se upersonligt ud. Det vil mangle liv og fokuspunkter. Abstrakt kunst er en fantastisk måde at skabe liv og stemning i din stue. Udvalget og farve kombinationerne af abstrakt kunst er så stort, at du helt sikkert vil kunne finde noget, der passer både til det farvetema du kører med i rummet, men også noget som gør dig i godt humør og sætter en behagelig stemning i stuen. 


Med abstrakt kunst i rummet mangler du heller aldrig et samtaleemne - vi ser nemlig alle noget forskelligt i abstrakte malerier. Det er det, der sker, når vi ikke længere er underlagt fastlåste forestillinger om, hvordan noget bør se ud eller i hvilken kontekst, det bør befinde sig.

Kunst i soveværelset pirrer drømmende og virker afstressende

Undersøgelser har vist, at abstrakt kunst i rolige farver, kan virke afstressende. Det er ikke noget nyt. Det er derfor også ofte abstrakt kunst, du finder på hospitaler og andre offentlige bygninger, hvor man ønsker at skabe en rolig stemning. 


Leder du efter kunst til boligen, bør du overveje at købe kunst til soveværelset. Ud over at det virker afstressende, så virker kunst også pirrende på din fantasi og dermed dine drømme.

Kunst på arbejdspladsen øger fantasien og motivationen

Flere og flere virksomheder får i disse år øjnene op for vigtigheden af kunst på arbejdspladsen. Kunst er for det første med til at understøtte virksomhedens værdier og brand, men det er også til daglig inspiration for de ansatte. 


Der er ingen tvivl om, at et godt arbejdsmiljø giver mere tilfredse medarbejdere og dermed øget produktivitet og kunst på væggene i kontormiljøet er et godt skridt på vejen mod dette. Kraftige farver giver glæde og energi og fremmer motivationen

Abstrakt kunst passer i både unge og modne hjem

Det fantastiske ved abstrakt kunst er, at det passer ind i alle hjem, uanset om der er tale om unge eller mere modne og satte hjem. Du kan finde abstrakt kunst, der kræver opmærksomhed og du kan finde abstrakt kunst, som arbejder sammen med resten af din indretning.  


Vi skifter vores møblement og vægdekorationer ud løbende gennem livet, men ofte viser det sig at være de abstrakte malerier og skulpturer der overlever omrokeringer og stil ændringerne i hjemmet.

Giv abstrakt kunst som gave til livets store lejligheder

Der findes lejligheder, hvor vi gerne vil give noget unikt og særligt for at fejre en anden person. 


Det kunne være til:

  • Konfirmation
  • Studentergilde
  • Rejsegilde
  • Bryllup
  • Dåb
  • Runde fødselsdage
  • Jubilæer

Kunst og især abstrakt kunst er en tidløs gave, som modtageren kan tage med sig gennem livet. Vælg et maleri i en stil eller en farvesammensætning som du ved, at vedkommende vil synes om.

Køb din kunst på et virtuelt galleri, der altid har åbent

I en fortravlet hverdag kan det være svært at finde tiden til alt det, vi gerne vil nå. Derfor er vi også rigtig glade for online handel, da det giver os mulighed for at shoppe, når VI har tid til det. 


Muligvis tror du, at online shopping begrænser sig til dagligvarer, mode, elektronik og skønhedspleje, men du kan faktisk også finde spændende gallerier online, som har åbent hele døgnet rundt. Her kan du finde unik abstrakt kunst fra danske kunstnere, som du sikkert ellers ikke ville have haft fornøjelsen af at opdage. 


Det er helt sikkert super hyggeligt at bruge en eftermiddag nu og da på at besøge gallerier, men du vil aldrig få mulighed for at nå rundt og se alle de fantastiske og unikke værker, der gemmer sig på lokale gallerier og webshops. Netop derfor har danskerne virkelig fået øjnene op for at købe kunst online. 


Nogle online gallerier forhandler kun en type kunst. Det kunne være keramik eller billedkunst men du kan også sagtens finde online gallerier hvor du kan finde et bredt udvalg af dansk kunst, blandt andet abstrakt kunst. Det giver dig muligheden for at kunne sidde i ro og mag sammen med familien og kigge kunst til boligen


Hvis du har lyst til at se nærmere på et online galleri, der har åbent, når du har tid og som har et stort udvalg af abstrakt kunst fra danske kunstnere så kig nærmere på https://www.nordiskkunst.com/galleri/maleri